Ruim 4,5 jaar geleden begon ik met deze praktijk en de teller gaat richting de 1000 cliënten die ik (samen met collega’s) heb mogen begeleiden. Ik schreef eerder een terugblik over de eerste 3 jaar als diëtist (lees hier), maar ondertussen is er weer een hoop gebeurd en veranderd. Ik ben veranderd. Niet alleen als diëtist, maar vooral als persoon. De afgelopen jaren heb ik niet alleen tijd gestoken in een coach, maar ook in het volgen van online programma’s en scholingen en het lezen van heel veel boeken. Uiteindelijk kwam alles wat ik leerde neer op 1 boodschap, die ik hoorde tijdens een lezing van Michael Pilarczyk:

Het beste wat je kunt doen voor de wereld, is het beste maken van jezelf.

Klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk ook heel gemakkelijk. Het beste maken van jezelf gaat vooral om doen wat jij leuk vindt, persoonlijke doelen stellen en gewoon gelukkig zijn. Want als jij gelukkig bent, heeft dat effect op jezelf, op je gezin, op je omgeving, op je werk en dus op alles en iedereen om je heen. Iets in de trant van: “verander de wereld, begin bij jezelf”.

Toen ik voor mezelf ging terugblikken en vooruit kijken, kwam ik tot een paar conclusies. Ik had als doel om dé diëtist op Tholen te worden, dat is gelukt en daar ben ik trots op. Ik haal veel voldoening uit het werk als diëtist en de resultaten die mensen bereiken, maar ik word er niet meer gelukkig van om hele dagen in een ruimte te zitten en mensen 1 op 1 te begeleiden. Eerlijk gezegd kost het me soms super veel energie. Ook merk ik dat het werken volgens de eisen en regels van zorgverzekeraars me steeds meer tegen gaat staan. Ik wil graag werken op mijn manier.

Maar wat dan wel?

Ik word blij van koken en vind het ontzettend tof om vrouwen online te inspireren met recepten, tips en persoonlijke ervaringen (wat ik doe als Zeeuwse Foodie). Ik krijg veel energie van workshops en lezingen geven voor groepen over alles wat te maken heeft met voeding, gezondheid en lekker in je vel zitten. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met nieuwe recepten, tips en producten ontwikkelen, met (online) workshops bedenken en vind het leuk om samen te werken met andere ondernemers. Ik vind de wereld van Social Media en online marketing super interessant en wil hier nog veel meer over leren. Ook wil ik heel graag andere diëtisten en ondernemers leren wat de kracht is van online zichtbaarheid.

Een drukke praktijk waar ik niet meer gelukkig van word en nieuwe interesses en passies, waar ik eigenlijk te weinig tijd voor heb. Je voelt ‘m al aankomen. Na heel lang wikken en wegen, heb ik het besluit genomen om te stoppen met het werken als Diëtist Tholen om daadwerkelijk ruimte te kunnen maken voor nieuwe dingen. En die nieuwe dingen zijn er al. Steeds vaker krijg ik de vraag om als Zeeuwse Foodie een workshop of lezing te geven, mijn eerste ebook met weekmenu’s staat online te koop en er gaan zeker nog meer producten volgen. Ook ik ben sinds kort officieel onderdeel van team ZeeuwZe, waarbij ik me richt op Social Media voor Zeeuwse ondernemers. Voor mij een perfecte combi waarbij mijn passies en interesses samenkomen en waar ik nu ontzettend blij van word.

Hoe dan verder met de praktijk?

Nou, daar heb ik volgens mij de perfecte oplossing voor gevonden. Mijn collega Amber wil graag de uitdaging aangaan om de praktijk over te nemen, wat voor mij een grote geruststelling is. Amber is jong, enthousiast, door haar stage en werkzaamheden in de praktijk al bekend met mijn werkwijze, kent al veel cliënten en huisartsen, woont nu in Halsteren en is opgegroeid in Sint-Annaland. Ideaal dus! Aan de buitenkant verandert er dus weinig, de praktijk gaat door onder dezelfde naam, met dezelfde locaties, website en contactgegevens en met dezelfde werkwijze. Voor de cliënten die ik al langer begeleid, zal het wellicht even wennen zijn. Maar ik vertrouw er op dat Amber zich net zo gaat inzetten als ik al die tijd heb gedaan. Misschien zelfs nog beter, omdat ik de afgelopen maanden door mijn nieuwe werkzaamheden eigenlijk al wat minder focus had voor de praktijk.

De afgelopen weken hebben Amber en ik regelmatig overlegd en samen hebben we besloten om per 1 december de praktijk definitief over te dragen. Zo heb ik nog even de tijd om afscheid te nemen van cliënten en verwijzers en heeft Amber de tijd om zaken te regelen en te leren hoe ze de praktijk ook achter de schermen goed kan draaien.

Bedankt!

Via deze weg wil ik iedereen alvast hartelijk bedanken voor het vertrouwen, voor de fijne gesprekken, voor de leuke samenwerking en alle andere mooie herinneringen die ik heb aan deze periode. En graag sluit ik dan af met het advies aan iedereen om vooral ook het beste te maken van jezelf!

Groetjes Martine