Beste cliënt,

Graag wil ik u op de hoogte brengen van een aantal veranderingen binnen mijn praktijk. Het is alweer 4 jaar geleden dat ik begon als zelfstandig diëtist en ondertussen is mijn praktijk gegroeid naar 5 spreekuurlocaties in Tholen, Sint-Annaland, Sint-Maartensdijk en Oud-Vossemeer. De eerste jaren ben ik heel coulant geweest in het tegemoet komen van uw wensen om mijn praktijk te kunnen laten groeien. Nu het echter steeds drukker wordt, zal ik wat zaken anders moeten gaan doen. Zo kan ik meer kwaliteit bieden aan u als cliënt en houd ik het voor mezelf ook leuk.

Nieuwe collega Amber

Wellicht hebt u haar al ontmoet, want de afgelopen maanden liep Amber stage in mijn praktijk. De meeloopstage is inmiddels afgerond en Amber neemt de komende tijd zelfstandig om de week mijn spreekuur in Tholen op woensdagmiddag over. Ondertussen werkt ze aan haar scriptie om in juni officieel af te kunnen studeren. Met het overnemen van mijn spreekuur door Amber creëer ik wat meer tijd om aan nieuwe dingen te kunnen werken of op normale tijden mijn administratie te kunnen doen.

Openingstijden

Op mijn website vindt u de openingstijden per spreekuurlocatie. Voorheen week ik gemakkelijk af van deze tijden, om mijn praktijk toegankelijk te maken voor iedereen. Echter gebeurt het nu wekelijks dat ik van de ene locatie naar de andere moet scheuren om op tijd te zijn of dat ik steeds langer doorwerk. Vanaf nu ga ik me strikter houden aan de openingstijden zoals ze op de website staan, want ik moet ook gewoon lunchen, eten koken enzovoorts. Mocht een dag of tijd u niet uitkomen, dan bent u van harte welkom op een andere spreekuurlocatie of dan wordt het gewoon een week later.

 Tarieven

Ondanks dat we allemaal elk jaar meer aan onze zorgverzekeraar betalen, blijven de tarieven voor dieetbehandeling ongewijzigd. Helaas worden mijn kosten van huur, mijn declaratie- en mailsysteem en andere zaken wel jaarlijks hoger. Ik wil de tarieven graag hetzelfde houden, zodat dit voor u niet verandert, maar ik ga wel mijn manier van werken veranderen. Ik steek namelijk ontzettend veel tijd in het maken van weekmenu’s en recepten, mailtjes om vragen te beantwoorden en telefoontjes. Verder bezoek ik regelmatig cliënten aan huis, moet ik jaarlijks verplicht een aantal scholingen volgen en komt er een hoop administratie bij rondom een consult en de declaratie daarvan. Al deze tijd is indirect ook tijd die ik aan uw behandeling besteed en ik kan geen vrijwilligerswerk blijven doen. Houd er dus rekening mee dat ik niet alleen de tijd declareer dat ik (of Amber) u daadwerkelijk zie tijdens het spreekuur, maar dat hier ook tijd in verwerkt is voor telefonisch contact, mail, huisbezoek, rapportage aan de arts en overige administratie. Ik ga geen gratis weekmenu’s meer maken, u kunt hiervoor betalen of binnenkort een pakket afnemen, houd mijn blog www.zeeuwsefoodie.nl in de gaten.

 Afmelden

Helaas gebeurt het steeds vaker dat afspraken op het laatste moment afgezegd worden of dat iemand de afspraak is vergeten. Ik heb heel veel begrip voor persoonlijke situaties, ziekte, werk of wat er dan ook speelt. Maar nu vraag ik uw begrip terug. Wanneer ik kort van tevoren te horen krijg dat u niet komt, dan kan ik geen andere cliënt meer inplannen en zit ik dus een half uur of langer op de volgende cliënt te wachten en lopen mijn kosten gewoon door. De regel die al vanaf het begin op mijn website staat ga ik nu strenger hanteren. Meld uzelf minimaal 24 uur van tevoren telefonisch (spreek eventueel mijn voicemail in) of per email af voor een consult, anders breng ik de helft van de kosten in rekening. Deze kosten worden niet door de zorgverzekeraar vergoed en moet u dus zelf betalen.

 Interactief

Ik merk dat er meerdere cliënten zijn die het lastig vinden om hun leefstijl daadwerkelijk voor de lange termijn te veranderen. Samen met Amber ben ik een nieuwe behandelmethode aan het ontwikkelen, waarbij u thuis meer actief aan de slag gaat met uw doel en met onze tips en adviezen. Zo hoop ik dat er nog meer mensen zijn die hun doelen daadwerkelijk behalen en de behandeling positief kunnen afsluiten. De komende tijd gaan wij deze methode inzetten en evalueren, dus dit komt vanzelf bij u aan bod. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, maar wel vragen wij van u een gemotiveerde houding en een volledige inzet voor uw eigen resultaat!

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Groetjes Martine