Over de praktijk

In maart 2014 is Diëtist Tholen opgericht. De praktijk groeide snel naar diverse locaties op Tholen en er ontstond een fijne samenwerking met de meeste Thoolse huisartsenpraktijken. Eind 2018 kreeg ik het aanbod om de praktijk over te nemen en dat was voor mij een grote droom die uitkwam. Ik kende de praktijk en de cliënten gelukkig al goed, dus in korte tijd kon ik alles overnemen en nu run ik met veel plezier deze gevarieerde praktijk! Iedere persoon is anders. Daarom krijgt iedereen van mij een voedingsadvies wat aansluit bij uw persoonlijke wensen of voorkeuren. U krijgt van mij dus geen standaard dieetadviezen, maar ik kijk graag samen met u naar wat het beste bij u past. Ik ben voorstander van een leefstijlverandering voor de lange termijn, dus een streng dieet voor snel resultaat, daar ben ik geen voorstander van. Ik heb al ontzettend mooie resultaten bereikt met cliënten die veel zijn afgevallen of de medicatie bij diabetes hebben kunnen verminderen. Ook zijn er mensen aangesterkt die met ondervoeding te kampen hadden en heb ik kinderen mogen begeleiden naar een gezonder eetpatroon. Het geeft mij veel voldoening om samen te werken aan positieve gedragsverandering, zodat het gewenste resultaat bereikt kan worden. Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten in de praktijk en help u graag bij het bereiken van een gezonde leefstijl!

Kwaliteit

De titel ‘diëtist’ is wettelijk beschermd. Alleen professionals met een afgeronde erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek mogen deze titel gebruiken.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de Diëtisten Coöperatie Nederland. DCN is een landelijk netwerk van diëtisten in de eerste lijnsgezondheidszorg. De diëtisten werken vanuit hun eigen praktijk nauw samen met huisartsen en houden spreekuur in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra.

Over mij

Ik ben Amber Potappel en in de zomer van 2018 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Haagse Hogeschool. Tot mijn 12e heb ik in Sint-Annaland gewoond, daarna ben ik samen met mijn ouders en zus naar Halsteren verhuisd. Momenteel ben ik zelf samen met mijn vriend terug verhuisd naar het eiland en wonen wij in Poortvliet. Ik voel me hier thuis en doordat ik zelf ook een aardig woordje Zeeuws kan praten, ontstaat er vaak al snel een band met de mensen die dat fijn vinden. Waarom ik diëtist ben geworden? Zoals sommige van jullie misschien wel weten, ben ik als kind ernstig ziek geweest. Nadat ik genezen was, is mijn gezondheid het belangrijkste voor mij geworden. Hieruit volgde vanzelf mijn interesse in gezonde voeding en hoe je een gezonde leefstijl kunt bereiken. Doordat ik zelf heb mogen ervaren wat voeding met je kan doen en wat een verschil het kan maken in bijvoorbeeld een ziekteproces, wil ik dit graag kunnen delen. Vooral ziektebeelden zoals diabetes en hart en vaatziekten vind ik erg interessant, omdat er daarbij veel verbetering mogelijk is door middel van voeding.

Kwaliteitsregistratie

Ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer 19104209989. Deze kwaliteitsregistratie geeft aan dat ik voldoe aan de opleidingseisen van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) en dat ik beschik over actuele kennis en ervaring. Iedere vijf jaar moet een ingeschreven diëtist laten zien dat ze voldoet aan de eisen voor bij- en nascholing en voldoende werkervaring heeft opgedaan.

Afgeronde scholingen:
– Alles over Vitamines (NVD – Scholing) 2019.
– Kinderen en voeding: jong geleerd is oud gedaan (NVD – Scholing) 2019.
– Sport en Voeding (NVD – Scholing) 2019.

Gevolgde activiteiten voor kwaliteitsverbetering:
– Twee inspirerende (inter)actieve workshops hoe je als diëtist figuurlijk en letterlijk jouw cliënt meer in beweging krijgt (Alpro Nederland) 2019.
– NVD – Scholing: Foodie academy: Gezonde voeding tijdens de zwangerschap! 2019.
– DCN Academy 18-9-2019  (Diëtisten Coöperatie Nederland) 2019.
– ‘Vrouw en (plantaardige) Voeding’. (Alpro Nederland). 2o19.

Diëtist Tholen is aangesloten bij

DCN (Diëtisten Coöperatie Nederland)
Kwaliteitsregister Paramedici
Zorggroep West-Brabant
BEKIJK VOOR MEER INFORMATIE OOK EENS DE PRAKTIJKFOLDER
Download