Met enige regelmaat bezoeken wij ouderen in Zorgcentrum de Schutse te Sint-Annaland om te adviseren over de beste voeding bij ongewenst gewichtsverlies, verminderde eetlust, decubitus of andere aandoeningen.

Wij bezoeken regelmatig een aantal cliënten van Gehandicaptenzorgorganisatie de Schutse in Oud-Vossemeer. Er worden persoonlijke adviezen gegeven bij overgewicht, ondergewicht, diabetes of verhoogd cholesterol. Ook wordt er samen met de begeleiders gekeken naar het aanbod van gezonde voeding binnen de Schutse.

In januari 2016 heeft diëtist Martine de Grip Op Koolhydraten scholing gevolgd van Yvonne Lemmers. Yvonne is diëtist en heeft een succesvol koolhydraatbeperkt voedingsprogramma ontwikkeld. Het koolhydraatbeperkte dieet wordt voornamelijk ingezet bij diabetes en overgewicht. Lees hier meer over Grip Op Koolhydraten.

Sinds maart 2016 biedt Diëtist Tholen in samenwerking met Salus Healthclub een leefstijlprogramma aan: ThObese! Het programma bestaat uit een combinatie van voedingsadvies en sporten onder begeleiding en is bedoeld voor mensen met overgewicht/obesitas al dan niet in combinatie met diabetes type 2, verhoogd cholesterol of verhoogde bloeddruk.