Ik ben Amber Potappel, diëtist Tholen. Ik heb tot mijn 12e in Sint-Annaland gewoond, daarna ben ik samen met mijn ouders en zus verhuisd naar Halsteren. Momenteel woon ik samen met mijn vriend in Poortvliet,  wij zijn dus terug verhuisd naar het mooie eiland. Ik voel me hier thuis en doordat ik zelf ook een aardig woordje Zeeuws kan praten, ontstaat er vaak al snel een band met de mensen die dat fijn vinden. Voor mij was het altijd een droom om voor mezelf te beginnen. Toen ik in 2018 de praktijk kon overnemen, was de keuze niet moeilijk voor me. Het was een droom die uitkwam, ook omdat ik het bedrijf al goed ken en veel van de cliënten al heb mogen ontmoeten.

Waar om ik diëtist ben geworden? Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik op jonge leeftijd ernstig ziek geweest. Nadat ik genezen was, is mijn gezondheid het belangrijkste voor mij geworden. Hieruit volgde vanzelf mijn interesse in gezonde voeding en hoe je een gezonde leefstijl kunt bereiken en behouden.

Voeding en gezondheid, maar ook diverse ziektebeelden, zoals bijvoorbeeld diabetes, zijn mij ontzettend gaan fascineren. Voor mij is het dan ook een droom die uitkomt dat ik mensen met verschillende hulpvragen mag helpen naar een gezond eet- en leefpatroon. Doordat ik zelf heb mogen ervaren wat gezonde voeding met je kan doen en wat een verschil het kan maken in bijvoorbeeld een ziekteproces, wil ik dit graag kunnen delen.

Iedere persoon is anders en moet op zijn of haar eigen manier een passend advies krijgen. Ik adviseer liever geen standaard dieetadviezen, maar ik wil graag samen met u kijken welk voedingspatroon bij u past. Ik ga voor een blijvende leefstijlverandering, dus snelle diëten ben ik geen voorstander van.

Ik heb de afgelopen tijd al veel mooie resultaten geboekt met cliënten die zijn afgevallen of de medicatie voor diabetes hebben kunnen verminderen. Ook zijn er mensen aangesterkt die ondervoeding door ziekte hadden en heb ik kinderen mogen begeleiden naar een gezonder eet- en leefpatroon.

Ik hoop u binnenkort te mogen ontmoeten en help u graag bij uw zoektocht naar een gezonder leefstijl!

Graag tot ziens!

Groetjes Amber