Drie jaar geleden begon ik mijn eerste spreekuur bij Medisch Centrum Oud-Vossemeer. Ondertussen ben ik 2 keer verhuisd, heb ik me gespecialiseerd in de behandeling van diabetes type 2 en hart- en vaatziekten, ben ik van parttime diëtist naar fulltime diëtist met werknemer gegaan, heb ik mijn praktijknaam veranderd van Diëtistenpraktijk Martine Ridderhof naar Diëtist Tholen en heb ik nu diverse spreekuurlocaties in Sint-Annaland, Tholen, Oud-Vossemeer en Sint-Maartensdijk, waaronder een praktijk aan huis. Wat is er een hoop gebeurd de afgelopen 3 jaar! Het leek me leuk om alle hoogtepunten en veranderingen eens op een rijtje te zetten, vooral ook omdat de website is vernieuwd en niet alle oude nieuwsberichten nu terug te lezen zijn.

2014: start en opbouw
Na ruim 30 sollicitatiebrieven hakte ik de knoop door en schreef ik Diëtistenpraktijk Martine Ridderhof in bij de KvK. Ik woonde toen nog in Arnhem, maar omdat we plannen hadden om naar Zeeland terug te verhuizen ging ik al enthousiast aan de slag met contacten leggen, wat dus veel heen en weer reizen betekende! Ik begon met een Facebookpagina en hieronder zie je de eerste afbeelding die ik daarop deelde 🙂 is eigenlijk nog heel goed van toepassing!


Mijn eerste spreekuur begon ik in april bij dokter de Weijer in Oud-Vossemeer, kort daarna ook een spreekuur bij Fysiotherapie Piessens in Halsteren. Gehandicaptenzorgorganisatie De Schutse in Oud-Vossemeer vroeg mij in juli of ik regelmatig langs wilde komen om cliënten te begeleiden en in augustus begon ik een spreekuur bij Fysio Tholen. Dat klinkt allemaal heel veel, maar elk spreekuur moest nog groeien, dus totaal was ik maar een paar uurtjes per week hiermee bezig. Ik ging daarom parttime als voedingsassistent werken in het ziekenhuis in Dirksland. Ondertussen ging mijn man op militaire uitzending en moest ik ons hele hebben en houwen verhuizen naar Sint-Annaland, waar we tijdelijk een woning van vrienden konden huren. In december ging de diëtist bij Medisch Centrum de Smisse in Sint-Annaland stoppen, wat voor mij een hele mooie kans was om op mijn eigen dorp aan de slag te gaan!

De praktijkfoto van 2014

2015: uitbreiding naar fulltime
Het spreekuur in Sint-Annaland liep als een trein en de andere spreekuren werden voller. Ook ging ik lesgeven aan gewichtsconsulenten op de Schoonheidsschool in Antwerpen. Om volledig voor mijn diëtistenpraktijk te kunnen gaan stopte ik met mijn werk in het ziekenhuis. Mijn man en ik gingen op huizenjacht, maar vonden niet echt wat we zochten en besloten voor een nieuwbouwhuis te gaan. Poeh, iedereen die ook particulier een huis heeft laten bouwen weet hoeveel tijd daarin gaat zitten; eerst bepalen op welke plek de deuren, lampen en stopcontacten moeten komen en dan nog alle zoektochten naar een badkamer, vloer en keuken. Super leuk, maar af en toe lastig plannen naast spreekuren, lesgeven, huishouden enzovoorts. O ja en we namen een Duitse Herder puppy, die moest natuurlijk wel zindelijk worden en een opvoeding krijgen! Ik volgde dat jaar ook diverse scholingen over hart- en vaatziekten, cognitieve gedragstherapie en het koolhydraatbeperkte dieet. In het najaar stopte ik met het spreekuur bij Fysio Tholen, omdat ik een spreekuur kon starten bij de huisartsenpraktijk in de Vliethof in Tholen.

De praktijkfoto van 2015

2016: het jaar van ups en downs
In december schreef ik al eerder een uitgebreide terugblik op 2016, dus hierbij nog even een korte herhaling. Mijn droom om dé diëtist op Tholen te worden was werkelijkheid en daarom koos ik er voor om in Halsteren te stoppen en verder te gaan als Diëtist Tholen. Ik specialiseerde mezelf in de begeleiding van patiënten met diabetes type 2 en begon met het leefstijlprogramma ThObese bij Salus Healthclub in Tholen. Verder ging ik PowerSlim producten verkopen om een bredere doelgroep te kunnen begeleiden in mijn praktijk. Ons nieuwbouwhuis werd opgeleverd en moest aan de binnenkant helemaal af gemaakt worden. Na de zomer werd de drukte me een beetje teveel en besloot ik een collega aan te nemen. Nadja nam het spreekuur op woensdag van mij over in de Vliethof. Samen lieten we een nieuwe website ontwerpen en maakten we plannen voor de toekomst.

De praktijkfoto van 2016

2017: en nu?
De afgelopen maanden zijn voor mij een grote zoektocht naar balans. Ik ging zelf met coaching aan de slag en stopte met het lesgeven en verkopen van PowerSlim producten, dus die balans gaat al een stuk beter. De spreekuren lopen verder goed en ik ben gestart met een nieuw spreekuur in Sint-Maartensdijk. Nu is mijn praktijk zowel op de noord- als zuidkant van het eiland goed te bereiken voor alle inwoners van Tholen. Afgelopen maanden heb ik weer een nieuwe ThObese groep begeleid en de komende tijd wil ik weer wat meer aan de slag met het delen van tips en recepten op mijn website en social media. Voorlopig gaan we dus lekker zo door, maar ik sluit niet uit dat er nog veranderingen in de praktijk gaan volgen. Wie weet wat de komende drie jaar ons gaat brengen?! Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte!

Groetjes Martine