Het was een bijzonder jaar voor mij en mijn praktijk. Graag wil ik met jullie het jaar doornemen en de hoogtepunten even samenvatten.

Begin 2016 heb ik mijn praktijknaam gewijzigd van Diëtistenpraktijk Martine Ridderhof naar Diëtist Tholen, dit vond ik praktischer en leuker. Ik ben gestopt met mijn spreekuur in Halsteren om me verder op de regio Tholen te kunnen richten. De naamsverandering bracht de nodige administratieve rompslomp mee, maar ik ben er nog steeds erg blij mee! Dankzij een creatief nichtje heb ik een prachtig nieuw logo en door mooie autostickers van Carrosserie Elenbaas ben ik nu ook op de weg heel herkenbaar!

In februari heb ik de post HBO cursus Voeding en Diabetes afgerond, zodat ik mensen met diabetes type 2 nu nog beter kan begeleiden. In samenwerking met Salus Healthclub ging in maart het programma ThObese van start met 20 enthousiaste deelnemers, ik heb hier ontzettend veel van geleerd en ga er graag mee door! Om de behandelmogelijkheden in mijn praktijk uit te breiden werd ik in mei PowerSlim coach. Ook gaf ik diverse voorlichtingen over gezonde voeding, bijvoorbeeld aan de 55+ wandelgroep in Sint-Philipsland. Ondertussen werden mijn spreekuren overdag steeds drukker en gaf ik meerdere avonden per week les aan gewichtsconsulenten in Antwerpen.

Naast de praktijkwerkzaamheden was het privé ook een bijzonder jaar. Ons nieuwbouwhuis werd opgeleverd en er moest nog een hoop geklust worden, zodat we in juni eindelijk konden verhuizen. In ons nieuwe huis heb ik nu een kleine, maar fijne praktijk aan huis, waar ik helemaal blij mee ben! Verder werden we dit jaar weer 3 keer oom en tante, wat toch steeds bijzonder blijft. In september waren wij 5 jaar getrouwd en in combinatie met onze housewarming en mijn man die 30 werd, hebben we alles eens goed gevierd met familie en vrienden in onze heerlijke grote nieuwe tuin.

In de zomer bleek dat de drukte met mijn werk en de verhuizing toch een beetje teveel van het goede was geweest. Ik kreeg gezondheidsklachten, dus in overleg met de huisarts heb ik mijn praktijk een maand gesloten, wat ik ontzettend moeilijk vond! Gelukkig kreeg ik ontzettend veel lieve en begripvolle reacties van cliënten, familie en vrienden en werden mijn klachten vrij snel minder. Dankzij een psycholoog probeer ik nu op een andere manier bezig te zijn met werk, ontspanning, familie en andere belangrijke zaken. Een goede balans blijft lastig, maar dat is work in progress!

Heel spannend was het om op zoek te gaan naar een werknemer, maar ik ben erg blij met Nadja. Zij kon al vrij snel spreekuren van mij overnemen, wat mij de vrijheid gaf om rustig dingen te kunnen afhandelen en mijn lessen te blijven geven in Antwerpen. We hebben een nieuwe website met meer mogelijkheden laten ontwerpen en maakten samen plannen voor de toekomst van de praktijk. Toch merkte ik de afgelopen maanden dat ik met teveel dingen bezig ben en daardoor niet alles goed kan doen en te weinig tijd maak voor mezelf. Ik heb daarom besloten om in januari te stoppen met lesgeven en het verkopen van PowerSlim producten. Dit waren beide lastige keuzes, maar waar een deur sluit, opent zich wel weer een andere! Voor 2017 heb ik weer een hoop plannen, maar daarover binnenkort meer..

Ik kijk terug op een bijzonder jaar met ups en downs, van beide heb ik ontzettend veel geleerd voor de toekomst. Graag wil ik iedereen bedanken die er voor gezorgd heeft dat ik het jaar positief kan afsluiten. Niet alleen mijn man, familie en vrienden, maar juist ook jullie, mijn cliënten, bedankt voor de liefdevolle berichtjes, reacties en alle mooie ervaringen in 2016. Ik hoop jullie ook in 2017 weer te kunnen helpen met het bereiken van jullie doelen!