Sinterklaas! Hij is al in het land en het snoepgoed ligt al maanden in de supermarkt. Een hele gezellige periode, maar ook een moeilijke periode voor de mensen die op het gewicht willen letten en/of gezonder willen eten. Daarom heeft Nadja wat tips om de laatste week van de sinterklaastijd van dit jaar, en natuurlijk de pakjesavond, gezond door te komen:

* Boodschappen halen
Ga na de maaltijd (bijvoorbeeld na het ontbijt of na de lunch) naar de supermarkt. Zo voorkom je dat je met trek ongezonde producten gaat kopen. De winkels liggen nu vol met sinterklaas snoepgoed, het maakt het minder verleidelijk om zonder trek de boodschappen te doen.

* Verleidingen
Het staat natuurlijk heel gezellig zo’n schaal met pepernoten of schuimpjes op de tafel, maar onbewust pak je hier sneller wat van dan wanneer het in de kast staat. Het beste is om het niet in huis te hebben en er mee te wachten tot pakjesavond.

* Genietmomentje
Wanneer het pakjesavond is, zou het natuurlijk niet leuk zijn om niets te mogen pakken van al dat lekkers, dat is ook zeker niet de bedoeling! Geniet lekker mee van de gezelligheid en de lekkere dingen die op tafel staan. Probeer er een genietmomentje van te maken door iets te pakken wat je écht heel lekker vindt. Daarnaast kun je met jezelf afspreken hoeveel je van plan bent om hiervan te nemen en natuurlijk om hier de tijd voor te nemen zodat je er echt van kan genieten en geen schuldgevoel aan over houdt! MAAR…natuurlijk wel met mate. Op onderstaande foto’s kunt u zien hoeveel calorieën en suiker (zie gram KH) de producten bevatten.

* Bewegen
Goed nieuws! Het wordt komende week goed weer! Dus wanneer je een (half)uurtje de tijd hebt kun je lekker naar buiten. Ga lekker een rondje fietsen of wandelen om extra calorieën te verbranden. Op deze manier hoef je zeker geen schuldgevoel te hebben van die pepernoten of stukje chocoladeletter.

Wist je dat…..
…… 1 stukje gevuld speculaas maar liefst 4 suikerklontjes bevat!
…….je 60 minuten moet wandelen om 20 chocoladekruidnoten te verbranden!
…….er in 1 schuimpje ook 1 suikerklontje zit! Dat is best veel!
……..je 9 minuten moet wandelen om 1 taaitaai poppetje te verbranden!
………er in 20 kruidnoten 6 suikerklontjes zitten!

Geniet voor de volle 100% van de pakjesavond en de sinterklaasperiode, maar snoep met mate!