Morgen vieren we de 50ste verjaardag van onze koning. Een gezellige feestelijk dag waar zeker iets lekkers bij hoort. In de supermarkt zijn de Paasspullen net opgeruimd en er zijn al weer verschillende oranje koeken te koop. Erg lekker natuurlijk die grote koeken, tompoezen, taarten, en soesjes, maar zelf iets maken is veel leuker! Diëtist Nadja heeft daarom een leuk recept samengesteld voor banaan-wortelmuffins.

Dit heb je nodig voor 12 muffins:
– 2 bananen
– 150 gram winterpeen
– 100 gram ongezouten pecannoten
– 2 eieren
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 150 gram volkorenmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 eetlepel kaneel
– zout

Verder heb je voor de bereiding nodig: een mixer, 12 papieren vormpjes en eventueel een siliconen muffinvorm.

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de bananen en prak fijn. Rasp de winterpeen. Hak de pecannoten grof.
2. Doe de eieren met de basterdsuiker en een mespunt zout in een kom en klop met een mixer in 3 min. luchtig.
3. Zeef het meel, de bakpoeder en kaneel boven de kom en spatel luchtig erdoor. Meng de banaan, winterpeen en pecannoten erdoor.
4. Doe de papieren vormpjes in de siliconen muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Controleer na 15 min. met een satéprikker of ze gaar zijn. Als de prikker schoon uit een muffin komt, dan is deze gaar.

Tip: Wil je de muffins nog feestelijker maken?! Roer dan 125 gram poedersuiker met 3 eetlepels oranje limonadesiroop om hier oranje glazuur van te maken. Verdeel dit over de muffins als deze afgekoeld zijn en laat het nog 5 minuten drogen.

Eet smakelijk en veel plezier op Koningsdag!