Tijdens een leuk werkoverleg met een andere zelfstandige diëtist kreeg ik de tip om het boek ‘Word je eigen diëtist’ eens aan te schaffen. Dit heb ik gedaan en ik ben er erg enthousiast over! Zo enthousiast dat ik meerdere boeken heb aangeschaft om te gaan verkopen/gebruiken in onze praktijk, omdat het een heel praktisch boek is. Graag vertel ik jullie wat meer over het boek.

Het boek ‘Word je eigen diëtist’ is geschreven door Mieke Daenen en Johan Bruijnen, twee diëtisten met veel ervaring bij het begeleiden van mensen met een koolhydraatbeperkt dieet. Deze kennis wilden ze graag delen en daarom hebben ze dit handige boek ontwikkeld. Het doel van het boek is enerzijds praktisch inzicht te geven in de hoeveelheid koolhydraten die producten bevatten en anderzijds laten zien dat je echt lekker kunt eten en kunt afvallen door minder koolhydraten te eten.

Het boek is geschikt voor iedereen met overgewicht en/of diabetes type 2. De laatste jaren is steeds meer gebleken dat een verminderde inname van koolhydraten heel positief kan bijdragen aan je bloedsuiker, je fitheid en je gewicht. Wij begeleiden mensen bij Diëtist Tholen ook regelmatig met een koolhydraatbeperkt dieet en zien hiermee hele mooie resultaten!

In het boek vind je als lezer allerlei informatie over koolhydraten, diabetes en beweging. Je kunt zelf bepalen hoe streng je jouw dagmenu wilt gaan maken en vervolgens zijn er hele handige maaltijdkaarten uitgewerkt om jouw dagmenu mee samen te stellen. Op de ontbijtkaart staat bijvoorbeeld hoeveel koolhydraten er in een boterham of een schaaltje kwark zitten. Ook zijn er diverse gezonde ontbijtjes uitgewerkt met de hoeveelheid koolhydraten er bij vermeld. Dit is ook gedaan voor lunch, diner, dranken en tussendoortjes. Om het leuk te houden zijn er ook heel veel tips en voorbeeld menu’s uitgewerkt voor een verjaardag, restaurantbezoek, zakenlunch, bbq enzovoorts! Om je op weg te helpen zijn er diverse weekmenu’s opgesteld van Small (strenge koolhydraatbeperking) tot X-large (matige koolhydraatbeperking).

Word ook je eigen diëtist en ga lekker minder koolhydraten eten! Je valt af, gaat je fitter voelen en krijgt een lagere bloedsuiker. Voor meer informatie kun je kijken op www.miekedaenen.nl. Op al onze spreekuurlocaties ligt een inkijkexemplaar en kun je het boek meteen kopen voor €20,50.

Groetjes Martine