Informatie leefstijlprogramma ThObese!

Wat leuk dat u interesse heeft om deel te nemen aan ons programma! Graag geven wij u meer informatie over het programma, de planning en de kosten.

Voor wie?

U kunt deelnemen aan het programma als u overgewicht heeft, al dan niet in combinatie met diabetes, verhoogd cholesterol of verhoogde bloeddruk. Tijdens het programma staat een nieuwe actieve en gezonde leefstijl centraal.

Doelen

  • Verbeteren van uw gewicht (en evt. bloedsuiker, cholesterol, bloeddruk).
  • Conditie en spierkracht verbeteren.

Duur

Het programma duurt 3 maanden. Aan het begin van het programma voert u een fittest uit om te zien hoe uw uithoudingsvermogen is en krijgt u uitleg van de fitnessapparaten. Verder plannen we een groepsbijeenkomst om met elkaar kennis te maken, de planning van het programma te bespreken en samen doelen op te stellen.

U gaat elke week 1 keer 1 uur op donderdagmiddag (13.30-14.30u) samen met de andere deelnemers sporten onder begeleiding van een personal trainer. Daarnaast is het de bedoeling dat u minimaal 1 keer per week 1 uur zelfstandig gaat sporten bij Salus Healthclub, dit mag op een eigen gekozen dag/tijd en dit kan zowel in de fitness als deelname aan een groepsles zijn. Wellicht is er een andere deelnemer van het programma waar u mee kunt afspreken om samen te gaan sporten!

Tussentijds is er mogelijkheid voor een kort individueel vervolggesprek met de diëtist om de resultaten te evalueren en er is een aantal keer een groepsbijeenkomst, waarbij we gezamenlijk diverse voedingsonderwerpen bespreken. Deze groepsbijeenkomsten proberen we aansluitend te plannen aan de gezamenlijke sportmomenten.

Aan het eind van het programma is er een eindevaluatie met de diëtist om uw resultaten te evalueren en te bespreken hoe u het programma vond.

Kosten

U betaald €35,- per maand aan Salus Healthclub om 3 maanden lang gebruik te maken van de sportfaciliteiten, dit is inclusief de begeleiding van de personal trainer en inclusief het inschrijfgeld en een persoonlijk programma op uw trainingssleutel.

De kosten van de diëtist worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Totaal is dit €150,- voor het intakeconsult, de vervolgconsulten en groepsbijeenkomsten. Voor iedere verzekerde is er standaard ± €180,- vergoeding binnen de basisverzekering, hiervoor geldt echter wel eigen risico!

Voor vergoeding via ketenzorg komt u in aanmerking wanneer u regelmatig controles heeft i.v.m. diabetes, verhoogd cholesterol of verhoogde bloeddruk. De kosten van de diëtist worden dan geheel vergoed, hiervoor geldt geen eigen risico, dus dan is het gratis! Er is hiervoor wel een verwijzing nodig van de huisarts of praktijkondersteuner.

Inschrijven

De eerstvolgende startdatum is 12 januari 2017. Neem contact op met Diëtist Tholen om een inschrijfformulier te ontvangen of voor verdere vragen.