Praktijkeigenaar en diëtist
KP nummer: 19912509989

Ik ben Martine Ridderhof – van Driel, 28 jaar en ik woon in Sint-Annaland. In januari 2014 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Graag help ik u bij het vinden van de juiste balans tussen voeding, leefstijl en gezondheid. Ik vind het een uitdaging om in elke situatie een voedingsadvies te geven wat aansluit bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Lees verder…

Martine Ridderhof

Ik ben Martine Ridderhof – van Driel, 28 jaar en ik woon in Sint-Annaland. In januari 2014 ben ik afgestudeerd als diëtist aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens de opleiding heb ik veel geleerd van mijn stagebegeleiders bij Diëtistenpraktijk Vitasens, een zelfstandige diëtistenpraktijk in Arnhem en omgeving. Toen wist ik al voor mezelf dat ik ooit een eigen praktijk wilde beginnen. Na mijn opleiding heb ik die stap meteen gezet, waar ik tot nu toe erg blij mee ben!

Ik vind het geweldig boeiend en afwisselend werk om mensen te mogen begeleiden bij diverse voedingsproblemen. Het is steeds weer een uitdaging om in elke situatie een voedingsadvies te geven wat aansluit bij de persoonlijke wensen en voorkeuren van een cliënt. U krijgt van mij dus geen standaard of streng dieet, maar een advies wat bij u past! Het geeft mij veel voldoening om samen te werken aan positieve gedragsverandering, zodat het gewenste resultaat bereikt kan worden.

Naast individuele begeleiding van cliënten vind ik het erg leuk om voorlichtingen en workshops voor specifieke doelgroepen te organiseren. Zo heb ik al diverse voorlichtingen gegeven aan een senioren beweeggroep, in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor geïnteresseerde sporters bij Salus Healthclub. In de toekomst hoop ik dat nog veel meer te kunnen doen!

Graag tot ziens!
Groetjes Martine

Specialisaties:
Na de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik diverse specialisatie cursussen gevolgd om specifieke doelgroepen nog beter te kunnen adviseren en begeleiden.

CVRM (hart en vaatziekten)
In september 2014 heb ik het congres Hart & Voeding van SANA in Antwerpen gevolgd en in april 2015 de post HBO scholing CVRM en voeding van PIT Actief. Tijdens deze scholingen heb ik veel geleerd over adviezen bij verhoogd cholesterol en verhoogde bloeddruk.

Diabetes
Van november 2015 tot februari 2016 heb ik de post HBO scholing Voeding & Diabetes aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen gevolgd. Hierbij heb ik veel geleerd over de invloed van medicatie, insuline en voeding op de bloedglucosewaarden.

Koolhydraatbeperking
In september 2014 heb ik de scholing ‘Koolhydraatbeperking S, M, L’ van Harriët Verkoelen gevolgd en in januari 2016 de scholing ‘Grip op Koolhydraten’ van Yvonne Lemmers. Het koolhydraatbeperkte dieet adviseer ik regelmatig bij patiënten met Diabetes, maar ook bij mensen die willen afvallen.